Vele Europese landen zullen in de nabije toekomst het elektrisch rijden nog meer promoten.  Dit ook voor het rouwvervoer.  Traditiegetrouw rijden we vandaag met lijkwagens rond op benzine.  Zware motoren voor een auto die veelal traag rijdt met familie die volgt.

Lijkwagens zullen hoe dan ook elektrisch worden

Toch zullen lijkwagens deze trend ook moeten volgen.  Bepaalde leveranciers kunnen aan deze vraag al voldoen met hybride lijkwagens of zelfs volledig elektrische voertuigen.  Niet alleen voor het ceremoniële vervoer maar ook voor het rouwvervoer van sterflocatie naar rouwcentrum, het functionele vervoer.

Hoe lang zullen we nog op fossiele brandstoffen blijven rijden?

Hoe lang zullen we nog op fossiele brandstoffen blijven rijden in onze uitvaartsector?  Overheden zullen het elektrisch rijden enkel maar aanmoedigen en fossiele brandstoffen meer gaan belasten.  Zoals men vandaag al wil doen met dieselwagens.  In België wil men tegen 2030 geen auto’s op benzine meer zien rijden.  Heel lang is dat niet meer en we zullen een heuse inhaalbeweging moeten maken.

In Groot-Brittannië rijden er al Aziatische elektrische voertuigen rond

In Groot-Brittannië rijden er al Aziatische elektrische voertuigen rond, omdat deze ook in personenwagen beschikbaar zijn.  In Nederland werd de eerste Tesla gebouwd en gepresenteerd op de uitvaartbeurs in Gorinchem.  Andere merken zullen wellicht heel snel volgen, wanneer bestaande automerken het merk Tesla succesvol zien verkopen, kan men niet anders dan volgen en ook volledig elektrische auto’s produceren.

Zullen er meer Europese merken de markt in Europa veroveren?

Hoe gaat het verlopen?  Zullen er meer Europese merken de markt in Europa veroveren wanneer men elektrische lijkwagen zal aanbieden? Of zal Lincoln of Cadillac in onze streken nog altijd de meest verkochten lijkwagen van Vlaanderen zijn?  Onze traditie bestaat erin om Amerikaanse lijkwagens aan te bieden, misschien zal dit veranderen eens er meer keuze is aan elektrische lijkwagens?

Milieubewustheid binnen de uitvaartsector

Wanneer het natuurbegraven populairder zal worden is het elektrisch rijden misschien een logisch gevolg.  Milieubewust omgaan in onze sector heeft niet enkel te maken met de producten maar de voertuigen waarmee we diensten leveren mogen ook milieubewust gekozen worden.

Wanneer zullen er andere merken op de markt komen met een 100% elektrische aandrijving?  Na Tesla zullen er andere bestaande merken de markt willen veroveren en elektrische voertuigen aanbieden.  Zo kan de uitvaartsector ook investeren in zowel functioneel als ceremonieel rouwvervoer op elektrische basis.

 

Deel dit!

Plaats een reactie