Nieuws

Zaal ’t Markenhof als nieuw alternatief voor burgerlijke uitvaarten in Minderhout en omgeving

De zaal ’t Markenhof in Minderhout heeft besloten zich open te stellen voor burgerlijke uitvaarten om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar alternatieve locaties. Steeds meer nabestaanden kiezen ervoor om een crematie of burgerlijke uitvaart te houden op andere locaties dan kerken.

Crematorium ligt ver weg

De verantwoordelijken van ’t Markenhof hebben besloten hierop in te spelen omdat het crematorium in Turnhout voor veel mensen te ver en druk is. Het aantal burgerlijke uitvaarten ligt momenteel hoger dan het aantal kerkelijke uitvaarten, wat betekent dat begrafenisondernemers vaak op zoek moeten naar geschikte locaties hiervoor.

Geen concurrentie

Het bestuur van ’t Markenhof heeft besloten om hun zaal beschikbaar te stellen voor burgerlijke uitvaarten, maar niet voor kerkelijke diensten omdat ze geen concurrentie willen vormen. Luc Stoffels, mede-uitbater van OC ’t Centrum in Sint-Lenaarts, waar al langer burgerlijke uitvaarten plaatsvinden, is ook voorganger bij de uitvaarten en zal dezelfde rol vervullen bij de ceremonie├źn die plaatsvinden in ’t Markenhof.

Nieuw in de markt voor burgerlijke uitvaarten

Er heeft al een burgerlijke uitvaart plaatsgevonden in ’t Markenhof en de zalen zijn geschikt voor dergelijke gelegenheden met plek voor maximaal 215 stoelen en televisieschermen in de inkomhal voor grotere opkomsten. Bezoekers kunnen parkeren in de directe omgeving van de zaal en Dela en Verstappen zijn op de hoogte gesteld van deze nieuwe optie. Het zal echter wel wat tijd kosten voor ’t Markenhof zijn plekje heeft gevonden in deze markt.

Foto: via website ’t Markenhof

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws