Tevreden klanten en fijne, collegiale samenwerkingsverbanden: daarvoor staat Hearses garant. We vroegen drie ondernemers naar hun ervaringen met het Brabantse uitvaartautobedrijf.

Bart Heiremans van Uitvaartcentrum.be: “Marc was de enige die moeite voor ons deed.”

Bart Heiremans

 

Dit moderne uitvaartbedrijf begon in 1880 ooit onder de naam Begrafenissen Heiremans. Het bestaat inmiddels uit drie familiebedrijven: Heiremans, Marschang en Bogaers en kent vestigingen in Antwerpen, Schilde en Borgerhout. Bart Heiremans vertelt: “Wij zijn al heel wat jaren klant bij Marc van Ravensteijn en heel ons wagenpark bestaande uit vijf auto’s werd door hem geleverd. We hebben drie Lincolns, een Vito overbrengwagen en onlangs is er een prachtige Mercedes bij gekomen. We zijn bezig om ons wagenpark te moderniseren en daar horen wat ons betreft zeker  Europese merken bij.

Bij Hearses kan men die prima leveren. Toen we een jaar of zeven, acht geleden op zoek waren naar nieuwe wagens, hebben we verschillende autobedrijven en verkopers gecontacteerd. Wat direct opviel, was dat Marc en verkoper Henri Ooijen de enigen waren die echt moeite voor ons deden. En na al die jaren nóg doen. Daarom hebben we al zo lang een vertrouwensband met het bedrijf Hearses. Het contact is direct en zijn er problemen zoals panne of schade dan wordt het direct aangepakt en er is vervangend vervoer beschikbaar. Het gaat dus eigenlijk zoals het hoort! Prijzen zijn ook altijd bespreekbaar en als we auto’s inruilen krijgen we een faire prijs terug.  Dat is fijn, want dan kun je je op je eigen zaken concentreren en laat je de auto’s aan de heren over. Wij zijn in ieder geval enorm tevreden.”

Herman Korenwinder van Unigra: “Het is alsof je thuis komt.”

herman korenwinder

Als uitvaartleverancier biedt Unigra al meer dan veertig jaar producten om uitvaarten op maat vorm te geven. Het bedrijf kocht in de loop der jaren drie wagens bij Hearses: een Lincoln, een Transporter en onlangs een Lancia Voyager overbrengauto. De eerste in Nederland! Herman Korenwinder vertelt: “We hebben de nieuwe Lancia heel bewust gekocht en Marc heeft het hele verbouwingsproces keurig begeleid. Onze klanten waarderen het enorm dat er moderne wagens voor ze klaar staan en dit Italiaanse model trekt op een positieve manier de aandacht. Ooit kwamen we via via bij Hearses terecht en al tijdens de eerste kennismaking klikte het. Zowel Marc als Henri zijn twee heel schappelijke kerels. Je kunt altijd bij ze aankomen en de service vind ik fantastisch. Alleen de koffie kan iets beter (lacht). Het zit ‘m waarschijnlijk in de Brabantse gezelligheid, het is alsof je thuis komt. Er is altijd ruimte voor een praatje en een grapje. De afstand tussen hen als dealer en ons als klant is heel klein, de lijnen zijn kort en men gaat meteen tot actie over. Ze doen goede voorzetten voor modellen die ons wellicht kunnen interesseren en als ik geen tijd heb om langs te komen, dan komen zij naar Amsterdam. Qua prijzen is alles heel transparant.”

Jan Busscher van Van der Lans en Busscher: “Onder vrienden is het goed zaken doen.”

Jan Busscher

Als verhuurder van gelegenheidsvervoer voor uitvaarten is het bedrijf al meer dan honderd jaar actief. Het heeft een wagenpark van meer dan honderd auto’s en diverse modellen werden bij Hearses aangekocht. Jan Busscher zegt: “Ik ken Marc al uit de tijd voordat hij in begrafenisauto’s handelde, we hebben allebei liefde voor het merk Cadillac waarvan hij dealer van de uitvaartmodellen is. Hij is een heel vriendelijke, open Brabander met wie het prettig zaken doen is. We kopen auto’s van elkaar en ondersteunen elkaar links en rechts waar nodig. Het is een fijn gevoel dat ik bij Marc niet hoef op te letten of hij wel eerlijk handelt, dat waardeer ik. Het gaat allemaal onder genot van een geintje en een drankje, onder vrienden is het goed zakendoen. Soms zijn er auto’s bij waar een verhaal aan zit en je kunt niet altijd zien of het een goede of slechte is. We proberen dat allebei bij benadering heel goed aan te geven. En doen niet moeilijk als er een keer vervelende dingen voorkomen, dat hoort bij de handel in auto’s. We reizen ook wel samen naar beurzen in het buitenland. En als Marc dan aan de nacho’s en een Mexicaans biertje zit, kan hij volledig ontspannen.”

Deel dit!

Plaats een reactie