NieuwsUitvaartondernemer

Zoveelste parkeerboete voor begrafenisondernemer in dienst

LijkwagenDe zoveelste begrafenisondernemer in dienst heeft deze week een parkeerboete gekregen tijdens een uitvaart.  Deze keer gaat het om begrafenisondernemer Danny Ceulemans uit Sint-Katelijne-Waver.  Hij vond onder zijn ruitenwisser een parkeerbon, terwijl hij voor de kapel stond.  Het bedrijf, Vinci Park, die de bon uitschreef is onverbiddelijk, de boete was terecht en moet voldaan worden.

Voor de begrafenisondernemer gaat het niet om het geld dat hij moet betalen, als begrafenisondernemer moet men toch zijn of haar werk kunnen doen?  Waarom staat een lijkwagen anders voor een kapel of kerk?  Meestal is het om een stoffelijk overschot over te brengen of een uitvaart uit te voeren.  Een beetje soepelheid aan de dag leggen, zou geen kwaad kunnen in dergelijke gevallen.

Een lijkwagen staat niet zomaar op straat en zeker voor een kerk of een kapel.  In de zone alwaar de lijkwagen geparkeerd stond, is het betalend parkeren.  Doch vindt de begrafenisondernemer dat men moet nagaan of de lijkwagen er met een reden staat of gewoon geparkeerd.  De laatste jaren zijn er steeds vaker meldingen van begrafenisondernemers die een boete krijgen voor het plaatsen van hun lijkwagen.  Vorig jaar nog te Gent en kort daarvoor te Vilvoorde.

foto: Christophe Bruyneel©

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

2 Reacties

  1. Brandweer en ambulance rukken niet meer uit. Bang voor parkeerboete.

  2. Was een tijdje geleden ook het geval in onze gemeente, zei het dan met parkeerbedrijf GAPA.
    Na driemaal een parkeer retributie te mogen ontvangen (eveneens de mensen die hun wagen geparkeerd hadden op het Kerplein) toch naar de rechtbank gestapt EN…….. met de nodige foto’s en getuigenissen, gelijk gekregen over héél de lijn.
    De rechtbank vond het trouwens weinig respectvol om retributies te schrijven tijdens een uitvaartplechtigheid, wanneer toch duidelijk mag zijn dat de begrafenisondernemer zijn taak uitvoert en de wagen daar niet staat om even naar de bakker of de slager te gaan.
    Misschien een hot item voor onze belangenvereniging(en) om hieraan inderdaad iets aan te doen!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws